2017

De tweede editie van Passion Lichtenvoorde was een indrukwekkende happening. Het verhaal over de laatste uren van Jezus werd verteld met een stille tocht, zang, muziek en theater. Tweeduizend jaar geleden speelde het zich af, bij Passion Lichtenvoorde waren de puur menselijke emoties volop aanwezig. Op de markt kreeg het publiek het eerste kippenvelmoment voor de kiezen, later op de avond zouden er nog meer volgen…

De organisatie van Passion Lichtenvoorde lag in handen van de stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij. Een groot aantal sponsoren hebben het evenement gesteund. Tientallen vrijwilligers waren in touw om alle randzaken rondom de opvoering van de Passion in goede banen te leiden. Op de markt verzamelde zich een groot aantal mensen, burgemeester Annette Bronsvoort opende officieel de Passion en koor Noir zorgde op de markt voor het eerste kippenvelmoment.

Beelden DVD Passion Lichtenvoorde 2017

In een indrukwekkende stille tocht wandelden honderden belangstellenden achter het kruis aan richting Marianum waar de Passion vol emotie werd opgevoerd. Er werd sterk geacteerd en met veel gevoel gezongen. Jezus was in het wit gekleed, zijn volgelingen en moeder Maria allen in hedendaagse kledij gestoken.

Scholieren die ‘Jezus, Jezus’ scandeerden en selfies met Jezus maakten zorgden voor grote hilariteit onder de honderden toeschouwers.

Passende songs werden gezongen door Noir en door talentvolle jongeren. Scholieren voerden fraaie theaterstukken op.

Beelden DVD Passion Lichtenvoorde 2017

De hele zaal werd gebruikt om het oude verhaal tot leven te brengen, vooral de menselijke gaven en tekortkomingen zoals belofte en bedrog, verraad en liefde, woede, trouw, vertwijfeling en diep verdriet voerden de boventoon en waren zeer herkenbaar.

Het publiek kreeg een fantastisch spektakel te zien, een ruim tweeduizend jaar oud verhaal, gegoten in een modern jasje, zonder afbreuk te doen aan de Bijbelse vertelling. Tranentrekkend en indrukwekkend in beeld gebracht, een verhaal om nog eens goed over na te denken.

Bron: www.elna.nl, door Karin Stronks

Hier nog een aantal foto’s. Klik op de foto voor het fotoalbum

Klik op de foto voor meer foto’s gemaakt door Eveline Zuurbier